Praktijk Fontaine  
/

    werkt aan gezondheid met Chinese geneeswijzen  

 

Marleen Fontaine, acupuncturist

Mensen omschrijven mij als enthousiast en betrokken. Geduldig en luisterend hoor ik ook vaak. Ik ben nieuwsgierig en wil altijd weten waarom iets werkt of hoe iets in elkaar zit.  

Ik ben wetenschapper, afgestudeerd als bioloog, gericht op waarneming en feiten. En acupunctuur boeit mij zo omdat het gedeeltelijk nog een raadsel is hoe het werkt. Er is steeds meer bekend over de specifieke werking, er wordt veel wetenschappelijk onderzoek gedaan naar acupunctuur. Maar sommige resultaten vallen nog steeds onder wat wij vroeger thuis noemden: vraag niet hoe het kan maar geniet ervan. Ik blijf toch vragen hoe het kan natuurlijk, ik word nog eens een wijze vrouw..

Mijn opleiding tot acupuncturist volgde ik bij Qing Bai in Amersfoort. Een driejarige opleiding, die ik afrondde in 2016. Voor zowel mijn vakkennis als voor de westerse medische basiskennis volg ik jaarlijks diverse nascholingen. Dat houdt mijn kennis en werkwijze fris en op peil.  

 

De werkwijze

Binnen de Chinese geneeswijzen zijn er veel manieren om tot een oplossing te komen. Ook een acupunctuurbehandeling kan op verschillende manieren. Ik werk graag met Dr Tan Balance Method Acupunctuur. Dat is een manier die snel resultaat geeft, vaak al de eerste behandeling. Daarbij gaan er geen naalden in de zere plek, dus dat is wel zo prettig!

 

De praktijk

De praktijk is ruim, licht en rustig. Ik heb een comfortabele behandelbank. Het is vaak niet nodig om de kleding uit te doen, een behandeling kan meestal plaatsvinden op armen en onderbenen. 

Behandelingen zijn per pin of contant te voldoen. Er is een pinapparaat in de praktijk aanwezig. Je krijgt een factuur voor de (aanvullende) zorgverzekering die je kan indienen. Praktijk Fontaine is aangesloten bij Zhong (NVTCG) en voldoet daarmee aan de eisen voor (gedeeltelijke) vergoeding in de aanvullende verzekering van bijna alle verzekeraars. 

 

Prijzen 

Intake:          € 85,00   (inclusief behandeling)

Behandeling: € 67,50

 

Wil je een afspraak maken of een vraag stellen?   Kijk bij Contact

 

 

IMG-2498[23100] portret lachend
IMG-2498[23100] portret lachend
logo pp_1
logo pp_1
Acupuncture-tiny needles
Acupuncture-tiny needles

 

 

 

 

 

.