Praktijk Fontaine  
/

    werkt aan gezondheid met Chinese geneeswijzen  


Chronische pijn: geef niet op!


Chronische pijn is afschuwelijk. Dag in, dag uit dezelfde nare pijn die alles overheerst en beïnvloedt. Ik mag in mijn praktijk regelmatig mensen aan deze klacht behandelen. Wat knap dat mensen die 'alles' al geprobeerd hebben mij toch een kans willen geven om de chronische pijn met acupunctuur aan te pakken. Nadat operaties en spuiten en diverse pijnbestrijdingsmiddelen niet hielpen. Wat bijzonder om te merken dat mijn haardunne naaldjes vaak een veel groter effect hebben dan alles wat al is geprobeerd! 

Ik vraag altijd de pijn te scoren op een schaal van 1 tot 10. Mensen die altijd een 8, een 9 of een 12 scoren hebben meestal geen verwachtingen. Toch zijn die klachten juist vaak goed te behandelen. Hiervoor hanteer ik de acupunctuur methode van Dr. Tan's Balans Methode. Deze soort behandeling heeft verschillende voordelen: je hoeft niet, zoals bijvoorbeeld bij dry needling, op de zere plek behandeld te worden. En het resultaat is vaak tijdens de behandeling merkbaar. Vaak zeggen mensen dan: "dit had ik eerder moeten doen". "Hè? Dit kan niet!" of "waarom is dit niet opgenomen in de standaard zorg? Dit moet toch iedereen weten!".

Wetenschappelijk is allang bewezen dat acupunctuur een zeer goede behandeloptie is voor chronische pijn. In de Verenigde Staten wordt het in de strijd tegen pijnstillerverslaving steeds vaker ingezet. En als chronische pijn in je onderrug weg is na de behandeling, is er 99% kans dat het meer dan een jaar wegblijft (in de nek is die kans 90%). 

Kan ik iedereen helpen die chronische pijn heeft? Helaas niet. Het kost twee afspraken om te weten of er een kans is dat het lukt. Soms zijn mensen dan al pijnvrij, soms start dan het behandeltraject. Geef vooral niet op, blijf zoeken naar nieuwe mogelijkheden. 

Stel hier een vraag of maak meteen een afspraak